„A nevelés az élet szolgálata” című előadássorozata a 2023/24-es évadban

Létrehozás: 06/12/2024 - 17:59

Uzsalyné dr. Pécsi Rita „A nevelés az élet szolgálata” című előadássorozata a 2023/24-es évadban is nagy érdeklődést váltott ki Kaposváron.

Az előadások a Kaposvári Püspökség nagytermében kerültek megrendezésre. Az előadások célja az érzelmi intelligencia fejlesztése és a nevelési módszerek bemutatása volt, különös tekintettel a zene pedagógiai jelentőségére és a gyakorlati nevelési technikákra.

 

Az események különböző nevelési témákat érintettek, például:

 

A (le)építő kritika

Az előadás bemutatta, miért fáj a kritika, és hogyan lehet azt építő módon kezelni. A résztvevők technikákat tanulhattak, hogyan tegyék elviselhetővé és hasznossá a kritikát, és milyen módszerekkel érdemes elkerülni a negatív hatásokat.
 

Egymás kedvéért születtünk

Ez a téma az emberi kapcsolatok és a nemi különbségek szerepét vizsgálta, különös tekintettel arra, hogyan lehet harmonikus kapcsolatokat kialakítani és fenntartani. Az előadás rávilágított a férfiak és nők agyi működésének különbségeire, és ezek nevelésben való hasznosítására.
 

A harag kezelése

Ez az előadás a harag kezelésének módszereit tárgyalta, bemutatva, hogy a harag kezelése tanulható és tanítható. Praktikus fogások és edzési terv is része volt az előadásnak, melyek segítségével a résztvevők saját maguk és mások számára is alkalmazni tudták a tanultakat.
 

Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel?

Ezen a napon  szakértőnk a fegyelmezés és a szabadság kapcsolatát elemezte, tipikus akadályokat és megoldásokat mutatott be a hatékony fegyelmezésre. A résztvevők megtanulhatták, hogyan lehet a fegyelmezést szabadságkorlátozás nélkül alkalmazni.
 

Tekintély? Manapság?

Az előadás a tekintély kialakításának és fenntartásának módszereit tárgyalta, különös tekintettel a nevelésre és az oktatásra. Bemutatta, hogyan alakul ki a külső és belső tekintély, és milyen eszközökkel lehet ezt hatékonyan fenntartani.
 
 

A programok rendkívül érdekesek és szórakoztatóak voltak és az alkalmat követően lehetőséget adtak a közönség kérdéseire és hozzászólásaira, így aktív részvételre ösztönöztek. Az események célja az volt, hogy gyakorlati tanácsokat nyújtsanak a mindennapi élethez és a neveléshez. Az előadások nagy érdeklődést váltottak ki, és sok pozitív visszajelzést kaptak a résztvevőktől.

A folytatás szeptember 26-án ugyancsak a Püspökségen várható egyre nagyon érdeklődés mellett!!