Evangélikus püspök és felesége mesélt a házasság fontosságáról

Létrehozás: 02/25/2018 - 21:56

Kaposvár – A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében népes hallgatóság gyűlt össze a kaposvári HEK-étteremben, hogy találkozzanak és egy beszélgetést hallgassanak meg Gáncs Péter evangélikus püspökkel és feleségével a család és a házasság értékeiről.

Az Európai Unió támogatásával és a Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében megvalósuló est kezdetén Pongráczné Győri Boglárka lelkészasszony köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy Gáncs Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke és felesége megtisztelte a rendezvényt.

Az esemény kapcsán a szervezők célja az volt, hogy megmutassák a házasságra készülők és már házasságban élők számára, milyen egy életen át tartó szeretetközösség, milyen evangélikus lelkészként megélni a házasság különleges lehetőségeit. A közel ötven résztvevő, Bencéné dr. Fekete Andrea evangélikus presbiter - dékán helyettes moderálásának köszönhetően, bepillantást nyerhetett két fiatal egymásra találásának történetébe, egy életre szóló szövetség megkötésének pillanataiba, a család formálódásának élményeibe és a püspökké válás családra gyakorolt – sokszor igazi próbákat eredményező – hatásába.
A személyes, nyitott hangvételű estén sok mély üzenet is elhangzott, így a beszélgetést lezáró imádság után volt miről eszmét cserélni az asztalok körül, a vacsorára várva. A vacsora a finom falatok mellett jó lehetőségként szolgált arra is, hogy a hasonló életkorú párok megismerkedjenek egymással, kapcsolatok, barátságok kötődjenek.

Az est végül kötetlen beszélgetéssel és a házasságba vetett bizalom kölcsönös átadásával zárult.

 

Lásd még

2021-01-30 23:01
2020-01-15 08:54
2019-03-19 04:42
a kártya
2019-01-25 08:19