Süveges Gergő és felesége Rudan Margit előadása

Létrehozás: 02/15/2018 - 20:36

A Házasság Hete programjának nyilvánosságra kerülésekor tűztük ki célul, hogy a szerdai előadást meghallgatjuk. Örülünk, hogy így is tettünk.

A kaposvári Püspökség nagytermében szép számú nézőközönség előtt beszélt Süveges Gergő és felesége, Rudan Margit házasságukról. 2010-ben ők voltak a Házasság Hete arcai, tavaly Kopp-Skrabski-díjat kaptak a családos és keresztény közösségek létrejöttéért és gondozásáért végzett munkájukért. Gergő újságíró, műsorvezető, Margit gyógypedagógus, a Természetes Közösségfejlődés eszközrendszerének magyarországi meghonosításáért dolgozik. Négy gyermeket nevelnek.

"A házasság nem működik!"

- kissé felrázó kijelentéssel kezdték az estét, majd hozzátettek még egy szót, amit nagyon vártam: MAGÁTÓL. Vagyis tenni kell érte.

Előadásukban olyan szeleteket mutattak meg életükből, amelyek segítik megőrizni a hűséget és élő kapcsolatukat.
Végigtekintettek egy napjukon, és a következő gondolatokat hozták nekünk, sok-sok példával, nagy hitelességgel.
- Szokások: Nem megyünk el hazulról egy puszi, egy csók nélkül. Tartsuk fontosnak, mert a jó szokások megtartanak minket.
- Mire koncentrálok? Arra a 98%-ra, ami megvan a társamban, vagy arra a 2%-ra, ami hiányzik?
- Egymást a nevünkön szólítjuk, mert társai vagyunk egymásnak, és a gyermekeink számára vagyunk anya és apa.
- Toyota-módszer: Ha ötször feltesszük magunknak a „Miért?” kérdést, akkor eljuthatunk problémáink mélyebb megértéséhez. Ez egy olyan lehetőség a vállalatirányításban, amely a házasságban, kapcsolatainkban is alkalmazható.
- Önismeret fontossága! Milyen módon állunk konfliktusainkhoz? Te melyik madár vagy, és a társad? Harkály, strucc, bagoly, papagáj, kolibri? Mindegyik más-más konfliktus kezelési típust képvisel. Ennek ismerete segít megérteni magadat  és társadat.
- Ne legyenek köztünk tabutémák!
- Csevegés: Ezt a szót használták arra, hogy a nap során többször kapcsolódnak, nem túl mélyen, de a kommunikációt fenntartva, pl. sms-eken keresztül.
- Heti egy este: Kapcsolatunk ápolása, gondolataink és érzelmeink megosztása egymással.
- Lelkiismeret Furdalás Nélküli Együtt Töltött Idő: megérkezés egymáshoz, töltekezés havonta.

Ezeket hassa át a humor és a szex, amely mindenfajta gyengédséget magába foglal.
Mindezek dinamikus mozgásban vannak, célunk, vágyunk a kapcsolatunk folyamatos fejlődése.

Az előadás nagyszerűségéhez hozzájárult az előadók személyisége, hogy őszintén vállalták előttünk is nehézségeiket, - nem csak erősségeiket - mindezt sok humorral fűszerezve.
Isten áldja Gergőt és Margitot, valamint a szervezőket!

Lásd még